L'equip

CODIRECTORS DEL PROJECTE

Laura Perelló Mateo
Llicenciada en Història per la Universitat de les Illes Balears. Membre del Grup de recerca de Cultura Material i gestió de Patrimoni Arqueològic ARQUEOUIB (Universitat de les Illes Balears). Col·labora en el projecte Closos y Puig de sa Moristca. Ha realitzat diferents estudis sobre metalls arqueològics de bronze y coure de jaciments mallorquins i menorquins. Codirectora de proyectes de recerca sobre minería prehistòrica a Menorca des de l’any 2009. Actualment, realitzant la seva Tesi Doctoral sobre metal·lúrgia postalaiòtica en Mallorca, com a becària FPI CAIB.


Bartomeu Llull Estarellas
Llicenciat en Història per la Universitat de les Illes Balears (2009). Membre del Grup de recerca de Cultura Material i gestió de Patrimoni Arqueològic ARQUEOUIB (Universitat de les Illes Balears). Col·labora amb el projecte Closos i puig de sa Morisca. Codirector de projectes de recerca relacionats amb la mineria prehistòrica de Menorca des de l’any 2009. Ha realitzat diversos estudis sobre metalls arqueològics de jaciments de les Illes Balears. Actualment realitzant la seva Tesi Doctoral sobre producció metal·lúrgica a les Balears durant la Prehistòria.


Mark A. Hunt Ortiz
Llicenciat en Geografia i Història  per la Universitat de Sevilla en l’any 1986. En 1998 va obtenir el grau de Doctor, amb Acreditació de Doctorat Europeu, por la Universidad de Sevilla amb la Tesi Minería y Metalurgia Prehistórica en Andalucía Occidental dirigida por el Profesor Víctor Hurtado Pérez. El seu principal camp d’investigació es l’arqueometria de metalls arqueològics i l’estudi dels processos extractius de minerals metal·lífers entre III i I mil·lenni cal ANE a la Península Ibèrica, encara que també ha dut a terme nombrosos estudis relatius a la metal·lúrgia romana, medieval i moderna. Actualment participa en Projectes d’Investigació relacionats amb la obtenció de recursos minerals, la seva transformació, distribució i origen, amb la Universitat de Sevilla, Universitat de Granada, Universitat d’Extremadura, Universitat de Lleida, CSIC i la Universitat de les Illes Balears. Codirector de projectes de recerca relacionats amb la mineria prehistòrica de Menorca des de l’any 2011.


Bartomeu Salvà Simonet
Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona (1994). DEA per la Universitat de Barcelona (1999). Professor Associat de la Universitat de les Illes Balears. Membre del Grup de recerca de Cultura Material i gestió de Patrimoni Arqueològic ARQUEOUIB (Universitat de les Illes Balears). Codirector de les excavacions del jaciment de Closos de can Gaià (Felanitx) i codirector de projectes de recerca relacionats amb la mineria prehistòrica de Menorca des de l’any 2009.  Actualment realitzant la Tesi Doctoral Arqueometal·lúrgia prehistòrica a les Illes Balears. Repercussions socioeconòmiques a la Universitat de Barcelona.COL·LABORADORS

Simón Gornés Hachero, llicenciat en Geografia i Historia, especialitat Prehistòria i Etnologia de la Península Ibèrica, per la Universitat Complutense de Madrid (1990). Membre del Grup de recerca de Cultura Material i gestió de Patrimoni Arqueològic ARQUEOUIB (Universitat de les Illes Balears).  A part de l’amplia experiència docent, també ha dirigit nombroses  intervencions arqueològiques i patrimonials i ha participat en un gran nombre de projectes d’investigació.


Damià Perello i Fiol, llicenciat en Ciències Geològiques (geologia aplicada) per la Universitat de Barcelona, (1988). Professor de l'IES Guillem Cifre de Colonya (Pollença). Ha treballat bàsicament en hidrogeologia i ha ocupat el càrrec de director-gerent de l'institut Balear de l'Aigua entre el 2000 i el 2001. Colaborador de projectes de recerca relacionats amb la mineria prehistòrica de Menorca des de l’any 2010.


Miquel Àngel Vicens i Siquier, llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona (1995) i Màster en Gestió Sostenible dels Sistemes Costaners i Marins per la Universitat de Cádiz (2010). Des del 2007 col·labora amb l'Equip de Closos en l'estudi i interpretació de les restes de fauna marina del Jaciment. Col·laborador de projectes de recerca relacionats amb la mineria prehistòrica de Menorca des de l’any 2011.


Valeria Alemany Moriconi, llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de les Illes Balears (2009), Màster en Arqueologia per la Universitat de Granada (2011), especialitat en 3D laser-scanner. Col·labora en els treballs de camp i laboratori en el Projecte d’Illa den Colom des de l’any 2012.